Saturday, 02 March 24, 8:45 PM
Welcome Guest | RSS

NICHEINNO - NEW BUSINESSES

Projektiryhmä

 
Tutkimusryhmä

Jukka-Pekka Bergman, Prof., D.Sc. (Tech.) (vastaava johtaja)
Jouni Koivuniemi, TkT, (projektipäällikkö)
Kaisa Henttonen, KTT,  (vanhempi tutkija)
Vladimir Platonov, Professori, KTT
Jan Edelmann, KTM
Jukka Lempiäinen
Kyllikki Taipale-Erävala, DI
Hannu Virkkunen, DI
Daria Volchek, DI

Voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse (mailto:firstname.lastname@lut.fi).

 

Jukka-Pekka Bergman, TkT, professori ja tutkimuslaitos NORDIn (Northern Dimension Research Centre) johtaja Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa. Työskennellyt tutkijana aiemmin Technology Business Research Center:ssä, Lappeenranta Innovationin toimistujohtajana ja yrittäjänä rakennusteollisuudessa. Päätutkimusalueet: strateginen johtaminen ja innovaatiojohtaminen sekä Venäjäliitännäinen liiketoimintatutkimus.

Jouni Koivuniemi, TkT, työskentelee projektipäällikkönä NORDI-tutkimusinstituutissa ja tutkijaopettajana Teknologiajohtamisen tiedekunnassa. Väitöstutkimuksessa hän tarkasteliinnovaatioprosessin alkuvaiheiden hallintaa verkostomaisessa toimintaympäristössä. Hän on aiemmin työskennellyt kehityspäällikkönä TBRC (Technology Business Research Center)  -tutkimusyksikössä. Tutkimuksellisina kiinnostuksen kohteina ovat innovaatiotoiminnan ja uuden liiketoiminnnan kehittämisen alkuvaiheet sekä toimialojen välinen yhteistyö.

Kaisa Henttonen, KTT (väit. 5.12.2009), työskentelee tutkijatohtorina Nordi-tutkimusinstituutissa. Väitöstutkimuksessa hän tarkasteli sosiaalisten verkostojen vaikutusta tiimien tehokkuuteen. Tutkimuksellisina kiinnostuksen kohteinaan ovat organisaatioiden suunnittelu sekä innovaatio- ja teknologiajohtaminen. Julkaissut mm. seuraavissa lehdissä ja tietokirjoissa: the Journal of Strategic Change, the International Journal of Web-Based Communities, the International Journal of Knowledge and Learning, the Encyclopedia of Virtual Communities and Technologies ja the Encyclopedia of Networked and Virtual Organizations. Opettaa myös kurssilla Virtuaalinen yhteistyö – ja tietotekniset työkalut.

Vladimir Platonov, KTT, työskentelee professorina FINEC:ssä (St. Petersburg State University of Economics and Finance), Venäjä. Hänet on nimitetty FINEC:n vuoden opettajaksi. Hän on aiempaan työuraansa sisältyy työskentely KPMG Barents L.L.C.,:llä,  tutkimusjohtajuus Russian Center for Analysis and Monitoring of Innovation Activities in Higher Education, ja partneruus konsultointiyrityksessä. Hän on julkaissut 8 kirjaa ja lukuisia tiedeartikkeleita. Tutkimuksellisina kiinnostuksen kohteina ovat innovaatiot, yritysten kehittyminen ja muutos, verkostot ja suorituskyvyn mittaaminen.

Jan Edelmann, KTM. Päätutkimusalueet: strateginen innovaatiojohtaminen ja optiomenetelmät. Viimeistelee väitöskirjaa: ”Kokemuksia innovaatioiden löytämisestä ja määrittelystä strategisella optiomenetelmällä”. Toiminut mm. liikkeenjohdon konsulttina.

Jukka Lempiäinen. Olen tietojohtamisen opiskelija tuotantotalouden osastolta. Teen projektissa uusien liiketoimintamallien analysointiin liittyvän opinnäytetyön (DI). Aiemmin olen toiminut yrittäjänä sekä aluepäällikkönä. Olen kiinnostunut siitä miten organisaatio luo kestävän kilpailuedun muuttuvassa ympäristössä.

Kyllikki Taipale-Erävala, DI. Olen tuotantotalouden diplomi-insinööri ja suoritan jatko-opintoja (TkT) projektin aiheen piirissä. Olen kiinnostunut osaamiseen ja sen kartuttamiseen liittyvistä seikoista innovaatiotoiminnassa Pk-yritysten kansainvälisessä toiminnassa. Oman yrittäjätoiminnan lisäksi minulla on kokemusta tekniikan, liiketalouden, matkailun sekä opetuksen alueilta.

Hannu Virkkunen, DI. PK-yrittäjä jolla on laaja-alainen kokemus koti-ja ulkomaisista yritys- ja työtehtävistä erilaisissa rakentamisen asiantuntija- ja suunnitteluprojekteissa. Omistan itse ja olen osakkaana yrityksissä joiden keskeinen osaamisalue on PK-yrittämisen lisäksi asiantuntijatehtävät ja konsultointi.

Daria Volchek, työskentelee tutkijana NORDI-tutkimusinstituutissa ja tutkijakoulutettavana Kauppatieteellisessä tiedekunnassa Lappeenrannan teknillinen yliopistossa. Hän on koulutukseltaan diplomi-insinööri (St.Petersburg State Polytechnical University, Venäjä). Aiemmin työskennellyt liike-elämän koulutuspalveluiden parissa (Stockholm School of Economics). Tutkimuksellisina kiinnostuksen kohteina ovat strateginen johtaminen, innovaatioiden rooli kulttuurien välisessä liiketoiminnan kehittämisessä, organisaation osaaminen ja henkilöstövoimavarojen strateginen johtaminen

Calendar
«  March 2024  »
SuMoTuWeThFrSa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Search